[Всички песни]
[Скрий Акордите]
[Редактирай песента]

Печат
Гама
C : G : D : A : E : B : F# : C# : F : Bb : Eb : Ab : Db : Gb

Циганска песен


Изпълнител: Влатко Стефановски
Текст: Влатко Стефановски
Музика: Влатко Стефановски
Изпратил: StanG 
Изпратил Интро: тонино76 

Интро:
Em     Am     Em    B7
E|-7----------10-8-7-6-|-7-----------------
B|---8-7---------------|---8-7---------7-8-
G|--------9------------|-------9--8-9------
D|---------------------|-------------------
A|---------------------|-------------------
E|---------------------|-------------------

Em     Am     B7
E|-7----------10-8-7-6-|-7-6-7-6-7-6-7-6---
B|---8-7---------------|-------------------
G|--------9------------|-------------------
D|---------------------|-------------------
A|---------------------|-------------------
E|---------------------|------------------

fig.1
E|------------------------------------------------
B|------------------------------------------------
G|-------4-----------4-----------4----------------
D|----4-----4-----4-----4-----4-----4-------------
A|-2-----------0----------------------------------
E|--------------------------3-----------2-3-2-3-2-

Am
Шутка и Топаана имаат една манa

    A     Dm
Што не се во Индиjа

E         Am
За да види Кришна што е тоа живот

B7      E
На весела долина

Am
Jас сум шетал, jас сум бил на запад

   A     Dm
Дури до Германиjа

E         Am
За да наjдам парче леб за мене и за

B7      E
Моjата фамилиjа

F      G
Еj, да имам, ко што немам

F      C  E
Па да купам бел коњ

F      G
и да jавам, дење ноќе

F     B7       E
И на jаве, и на jаве и на сон

Секоj од нас има своjа ѕвезда
Што го прати дур е жив
Кога свети jако, човек има среќа
Кога гасне судбина

Еj, да имам, ко што немам
Па да купам бел коњ
и да jавам, дење ноќе
И на jаве, и на jаве и на сон

F      G
Еj, да имам, ко што немам

F      C E
Ќе ти купам кревет,

F      G
За да спиеш ти со мене

F    B7      E Dm Am E Am.....
Иљада и, иљада и една ноќ...акорди за китара

акорди за пиано

видео клип


© 2007-2023 akordite.com - Акорди и таблатури на български песни

Вход


Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Статистика

Песни: 1864
Потребители: 17324

В момента онлайн:

28 госта и 4 потребителя
 • CassieHbx
 • darakchiev
 • kikokiko2
 • digan